Recept: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Grönkålssallad med valnötter och tranbär:
200 g grönkål
2 äpplen
Lite citronsaft
Dressing:
1 msk grov senap
1 tsk dijonsenap
1 msk flytande honung
2 msk citronjuice
1 msk vitvinsvinäger
Topping:
60 g valnötskärnor
50 g torkade tranbär
Gör så här:
- Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
- Riv grönkålen. Hacka den fint. Skär äpplena i klyftor och ringla lite citronsaft över dem.
- Rosta eventuellt valnötterna snabbt. Var försiktig så att du inte rostar dem för länge, då smakar de bittert.
- Vänd runt kålen i dressingen. Vänd försiktigt ner äpplena.
- Garnera med valnötter och tranbär, servera genast.
Per portion: 469 kcal
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-

Foto: Eva Hildén
Saffranstabbouli med blomkål och granatäpple
-

Foto: Eva Hildén
Smördegsinbakat äppelknyte
-

Foto: Eva Hildén
Rotfruktsgryta med citrongräs och kokosyoghurt
-

Foto: Eva Hildén
Chokladkakor med rödbeta och havssalt
-

Foto: Eva Hildén
Morotsbiffar med tofu och gochujang
-

Foto: Chris Tonnesen
Enkel spaghetti med zucchini, basilika och chili
Se alla våra härliga recept




















