Recept och foto: Peter Dahlberg
Jordnötsrutor, 14-16 stycken
Botten:
2 dl paranötter
8-10 färska dadlar
1/2 dl kakao
1/2 tsk flingsalt
2 krm vaniljpulver
1/4 dl kakaonibs
Fyllning:
2 mogna ekologiska bananer
1 dl ekologiskt jordnötssmör
1/4 dl carobpulver eller kakao
1/2 dl kokosolja
1 krm vaniljpulver
2 msk agavesirap
1/2 tsk flingsalt
Gör så här:
- Botten: Mixa paranötterna till ett fint pulver. Kärna ur dadlarna och tillsätt tillsammans med kakao, flingsalt och vaniljpulver, mixa till en jämn smet. Mixa försiktigt ner kakaonibsen. Tryck ut smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ställ i frysen.
- Fyllning: Mixa bananerna noga till en jämn puré utan klumpar. Tillsätt resterande ingredienser, mixa till en jämn smet.
- Bred smeten över dadelbottnen från frysen och toppa med lite kakaonibs, flingsalt och paranötter. Låt stelna i frysen ca 2 timmar. Skär upp i valfritt stora bitar.
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-

Foto: Eva Hildén
Smördegsinbakat äppelknyte
-

Foto: Eva Hildén
Rotfruktsgryta med citrongräs och kokosyoghurt
-

Foto: Eva Hildén
Chokladkakor med rödbeta och havssalt
-

Foto: Eva Hildén
Morotsbiffar med tofu och gochujang
-

Foto: Chris Tonnesen
Enkel spaghetti med zucchini, basilika och chili
-

Foto: Chris Tonnesen
Citronsmakande zucchinisallad med fetaost, bönor och pinjenötter




















