”Naturlig hudvård är långsiktig, den vårdar på riktigt”

Möt gröna skönhetsprofilen Maria Åkerberg, som driver sitt eget hudvårdsmärke med samma namn. Hennes vision är att leverera naturlig hudvård till alla –och öka konsumenternas medvetenhet om innehåll i hudvårdsprodukter.

Tillsammans med 25 anställda driver Maria Åkerberg sitt eget hudvårdsmärke med samma namn, och tillverkningen sker i egen fabrik i Frillesås. Maria började sin karriär som byggnadsingenjör men sadlade om till hudterapeut i kölvattnet av byggkrisen på 1990-talet. Hon har alltid haft ett brinnande intresse för naturens råvaror och hur de kan hjälpa huden. Idag är visionen att leverera naturlig hudvård till alla och öka konsumenternas medvetenhet om innehåll i hudvårdsprodukter.  

Varför startade du företaget?​

– När jag utbildade mig till hudterapeut letade jag efter produkter med bra innehåll på marknaden, men jag märkte snabbt att det innehåll jag krävde inte fanns att hitta. Då jag alltid haft ett intresse för naturens råvaror valde jag att bearbeta de kunskaper jag fått under min barndom av min mormor, berättar Maria Åkerberg.

Vad är unikt med era produkter? ​

– Vi jobbar med naturlig läkning. När huden är i obalans får produkterna huden att återställa skyddsbarriären. Råvarorna främjar de goda bakterierna och tar bort det som orsakar irritation. 

”Naturlig hudvård är långsiktig, den vårdar på riktigt”
Maria Åkerbergs egen favorit! ”Compact cover” är ett täckande puder som inte täpper till porerna. Det ger ansiktet en sammetslen yta och olivolja håller huden återfuktad, och kostar 299 kr.

Varifrån kommer ingredienserna?​

– Vi tar främst ingredienser från vår närmiljö, till exempel alger, honung och rödklöver från Sverige. 

Tips till någon som aldrig har provat naturliga produkter?

– Prova för att se resultat! Det första som brukar hända är att huden fungerar som den ska, pormaskar brukar försvinna och huden blir snabbt återfuktad. Naturlig hudvård är långsiktig och vårdar huden på riktigt.

"Grön kosmetika är framtiden"