Kickstarta med Veganuari 2021!

Nu kör den globala kampanjen Veganuari igång där vi ska testa att äta veganskt under januari månad. Haka på trenden, du också!

Text Eva Boholm  Foto Getty Images 

56 procent av alla svenskar äter vegetariskt minst en dag i veckan, enligt årets Vegobarometer som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Axfood. Vi gör det för djurens, klimatets och vår hälsas skull. 

Kanske tillhör du denna stora skara deltidsvegetarianer men känner att det är dags att trappa upp ambitionerna och ta nästa steg? Kanske har du som nyårslöfte att börja äta bättre och bli mer klimatsmart? Haka då på vegantrenden nu under januari genom att gå med i kampanjen Veganuari som arrangeras av Djurens Rätt och Välj Vego. Det är en 31 dagar lång utmaning som handlar om att du äter veganskt under hela januari. Perfekt för dig som vill testa på livet som vego men behöver lite stöd. Du får nämligen recept, inköpslistor, massor av information och pepp för att göra det så enkelt som möjligt. Och det är helt gratis!

Det ska vara gott, lätt och nyttigt!

Rörelsen Veganuary började i Storbritannien 2014 och syftet var att hjälpa människor att testa den veganska livsstilen under en månad. Sedan dess har Veganuary-kampanjen inspirerat nästan 1 miljon människor i 192 länder att testa veganskt under januari månad. 

– Nu arrangerar vi Veganuari i Sverige för fjärde året i rad och förra året hade vi över 8000 deltagare i Sverige, det hoppas vi såklart att vi kan slå i år. Vi märker att fler och fler hittar till det veganska köket och upptäcker att det inte är så krångligt att äta veganskt, säger Sarah Mansouri, projektledare för kampanjen och ansvarig för sajten Välj vego. 

Bästa nyårslöftet

– Om du vill ha ett nyårslöfte som gynnar både din egen hälsa, klimatet och djuren så tycker jag att du ska haka på Veganuari. Med recept, inköpslistor och vegopepp varje dag blir det enklare och roligare att ändra sina matvanor, säger Sarah Mansouri.

Intresserad? Här kan du anmäla dig: 
https://veganuary.com/sv/partner/djurens-ratt/

 

 

 

Kickstarta din vegovardag – med den nya gröna kostcirkeln!

Fler veganer uppe i det blå

Mer grönt, mindre smärta