Naturlig hälsa

Håll igång hjärnan – och hitta din nya favorithobby

Visste du att hjärnan håller sig ung genom att utmanas och utnyttjas? Mysiga aktiviteter som stickning, trädgårdsarbete och besök hos vänner ger dig helt enkelt en mer robust hjärna. Här är tio hobbyer som är bra för dig.

Det händer i kroppen vid fasta – experter reder ut

Periodisk fasta, vattenfasta, födofasta eller juicefasta – kärt barn har många namn. Men är det verkligen så hälsosamt att fasta som många hälsoinspiratörer påstår? Ja, rapport efter rapport visar faktiskt att det har en positiv effekt på kroppen att låta magen vila från mat – om du är frisk.

Sara utsattes för sexuella övergrepp som barn: ”Kroppen glömmer aldrig”

Många av oss kan minnas den första kyssen. Första gången vi hade sex. För de flesta är minnena förknippade med små bloss av kroppsligt rus. Men om du inte väljer det själv kan den första gången vara så traumatisk att kropp och själ samarbetar för att glömma. Det hände Sara Schytz, som utsattes för sexuella övergrepp under sex år som barn. Här berättar hon sin historia.

Sänk blodtrycket på naturlig väg: Kost och vanor att ha koll på

Högt blodtryck är en av de vanligaste sjukdomarna i Sverige och anses vara den främsta riskfaktorn för att utveckla hjärt-kärlsjukdom så som stroke, hjärtinfarkt och hjärtsvikt och förtida död. Det finns alltså goda skäl att hålla koll på trycket, och det finns mycket du kan göra för att förebygga högt blodtryck.

Gurkmeja lindrade Malins fibromyalgi: ”Fått mitt liv tillbaka”

Malin Eriksson var bara 26 år när fibromyalgin kom smygande. Det började med värk i benen och lederna, smärtan var så svår att hon knappt kunde sova på nätterna. För två år sedan bestämde hon sig för att prova ett naturligt tillskott med dokumenterad effekt mot ledvärk – det blev början på ett helt nytt liv!