Naturlig hälsa

Sara utsattes för sexuella övergrepp som barn: ”Kroppen glömmer aldrig”

Många av oss kan minnas den första kyssen. Första gången vi hade sex. För de flesta är minnena förknippade med små bloss av kroppsligt rus. Men om du inte väljer det själv kan den första gången vara så traumatisk att kropp och själ samarbetar för att glömma. Det hände Sara Schytz, som utsattes för sexuella övergrepp under sex år som barn. Här berättar hon sin historia.

Sänk blodtrycket på naturlig väg: Kost och vanor att ha koll på

Högt blodtryck är en av de vanligaste sjukdomarna i Sverige och anses vara den främsta riskfaktorn för att utveckla hjärt-kärlsjukdom så som stroke, hjärtinfarkt och hjärtsvikt och förtida död. Det finns alltså goda skäl att hålla koll på trycket, och det finns mycket du kan göra för att förebygga högt blodtryck.

Gurkmeja lindrade Malins fibromyalgi: ”Fått mitt liv tillbaka”

Malin Eriksson var bara 26 år när fibromyalgin kom smygande. Det började med värk i benen och lederna, smärtan var så svår att hon knappt kunde sova på nätterna. För två år sedan bestämde hon sig för att prova ett naturligt tillskott med dokumenterad effekt mot ledvärk – det blev början på ett helt nytt liv!

Kristina åt sig fri från migränen: ”Jag märkte omedelbart skillnad”

Kristina Ahlström drabbades av svår migrän redan som barn och fick anpassa sin vardag efter huvudvärken. Sedan 30 år tillbaka har hon bara haft ett fåtal migränanfall och slipper idag besvären.
– Hemligheten är att hålla ett stabilt blodsocker över hela dygnet, säger Kristina.

Ät mer vitlök – det sänker blodtryck och blodfetter

En älskad, och ibland avskydd, lök som ger smak och karaktär åt de flesta maträtter. Att den dessutom bidrar till att sänka blodtrycket och håller förkylningar och infektioner stången gör ju inget.