Naturlig hälsa

Kristina åt sig fri från migränen: ”Jag märkte omedelbart skillnad”

Kristina Ahlström drabbades av svår migrän redan som barn och fick anpassa sin vardag efter huvudvärken. Sedan 30 år tillbaka har hon bara haft ett fåtal migränanfall och slipper idag besvären.
– Hemligheten är att hålla ett stabilt blodsocker över hela dygnet, säger Kristina.

Ät mer vitlök – det sänker blodtryck och blodfetter

En älskad, och ibland avskydd, lök som ger smak och karaktär åt de flesta maträtter. Att den dessutom bidrar till att sänka blodtrycket och håller förkylningar och infektioner stången gör ju inget.

Experten tipsar: 4 råd till dig som vill bryta en dålig vana

Dåliga vanor kan förfölja dig som onda drömmar och de kan vara lika svåra att undvika. Det är inte så konstigt. Din hjärna lurar dig nämligen att tro att du är beroende. Men enligt vaneexperten finns det hopp. Bara du skärper uppmärksamheten och hittar dina sanna värden.

Mår du dåligt utan att veta varför? Förklaringen kan finnas i din mun

Har du fått flera diagnoser, men ingen hjälp? Finns det ingen uppenbar orsak till att du inte mår bra? Det kanske är en inflammerad tand eller en giftig fyllning som spökar! Text: Susanne HovenäsFoto: Getty Images Fina friska tänder signalerar god hälsa. Dåliga tänder med kariesangrepp kan leda till allehanda sjukdomsbesvär i käken, men även …

Mår du dåligt utan att veta varför? Förklaringen kan finnas i din mun Läs mer »

Stressad och frustrerad? Att skrika kan få dig att må bättre

Redan på 70-talet använde psykoterapeuter så kallad skrikterapi mot psykisk ohälsa, det lovordades av både John Lennon och Yoko Ono. I dag används inte metoden som behandling längre, men många ser fördelar med att skrika ut sina känslor och känna lycka och lugn – i alla fall för stunden.