Recept: Maria Dahlquist
Foto: Ola Cedell
Smördegssnurror med ädelost och timjan
25–30 stycken:
140 g ädelost, t ex Kvibille
1 rulle kyld smördeg à 250 g
1–2 krm chiliflakes (kan uteslutas)
1⁄2 tsk torkad timjan
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Riv ädelosten grovt på ett rivjärn. Rulla ut smördegen, strö över ost, chili och timjan. Rulla ihop smördegen, fast från långsidan. Nyp ihop degen ordentligt i skarven.
- Skär rullen i centimeterstora bitar. Lägg med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter, tills snurrorna fått fin färg.
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-

Foto: Eva Hildén
Smördegsinbakat äppelknyte
-

Foto: Eva Hildén
Rotfruktsgryta med citrongräs och kokosyoghurt
-

Foto: Eva Hildén
Chokladkakor med rödbeta och havssalt
-

Foto: Eva Hildén
Morotsbiffar med tofu och gochujang
-

Foto: Chris Tonnesen
Enkel spaghetti med zucchini, basilika och chili
-

Foto: Chris Tonnesen
Citronsmakande zucchinisallad med fetaost, bönor och pinjenötter




















