Recept och foto: Frida Eriksson
Hemmagjord nutella utan socker
4 portioner/ca 3 dl
2 1/2 dl hasselnötter
12 dadlar
1 1/2 msk kakao
ca 1 dl vatten
ev flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°.
- Rosta hasselnötterna på en plåt i mitten av ugnen i 10–15 minuter, rör runt var femte minut. Låt svalna i 15 minuter. Gnugga bort skalet med händerna eller en handduk.
- Blötlägg dadlarna i kokhett vatten i 5–15 minuter beroende på hur hårda de är. Spara vätskan.
- Mixa hasselnötterna i ca 5 min eller tills det blir ett nötsmör.
- Tillsätt dadlar och kakao och mixa slätt. Tillsätt vätskan från blötläggningen till önskad konsistens.
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-

Foto: Eva Hildén
Smördegsinbakat äppelknyte
-

Foto: Eva Hildén
Rotfruktsgryta med citrongräs och kokosyoghurt
-

Foto: Eva Hildén
Chokladkakor med rödbeta och havssalt
-

Foto: Eva Hildén
Morotsbiffar med tofu och gochujang
-

Foto: Chris Tonnesen
Enkel spaghetti med zucchini, basilika och chili
-

Foto: Chris Tonnesen
Citronsmakande zucchinisallad med fetaost, bönor och pinjenötter




















