9 appar som hjälper dig att komma igång med träningen

Har träningslusten slagit till? Med mobilen i fickan behöver inte startsträckan vara så lång! Vill du meditera, vandra, springa 5 kilometer eller prova yoga kan en app vara den perfekta träningskompisen. Vi tipsar om ett gäng appar som tränar såväl kropp som knopp!

Har träningslusten slagit till? Med mobilen i fickan behöver inte startsträckan vara så lång! Vill du meditera, vandra, springa 5 kilometer eller prova yoga kan en app vara den perfekta träningskompisen. Vi tipsar om ett gäng appar som tränar såväl kropp som knopp!

Text: Linda Unnheim
Foto: Getty Images

Priserna för att använda apparna varierar. Vissa är gratis, vissa har en gratis prövoperiod och många erbjuder köp och olika abonnemangtyper inuti appen.

AllTrails: Trekking & vandring

Gillar du vandring eller letar du efter leder för barnvagnspromenader, cykling eller löpning? Då är detta appen för dig! Över 400 000 tips på leder i hela världen, community att dela tips och erfarenheter i realtidsuppdateringar från rutterna och massor av annan bra, praktisk info.

Vila dig i form med yinyoga

Yinyoga passar alla åldrar och kroppstyper och du behöver ingen speciell utrustning för att genomföra något av de 30 olika passen. En behaglig röst guidar dig genom de olika rörelserna, med målet att du ska bli smidigare, rörligare och mer avslappnad. Innehåller också en längre ledd vila och en lång mindfulness-meditation.

Couch to 5K

En av de mest populära träningsapparna hjälper dig gå från soffläge till att klara av att springa 5 kilometer. 30 minuters träning, 3 dagar i veckan är det som krävs
för att du ska kunna springa en halvmil inom åtta veckor. Perfekt för nybörjarlöparen!

LÄS ÄVEN: Så blir du en joggare på 4 veckor – Löpcoachens bästa nybörjartips

7 Minute Workout

Träna var du vill, när du vill, utmana dig själv eller kompisarna. 7 minute workout-övningarna är utformade så att du ska få ut maximalt av din träning, på minsta möjliga tid. Du kan skräddarsy din träning utifrån vad du vill bli bättre på och det finns massor av övningar att välja bland.

Stepler

Gå och få poäng! För varje steg du tar belönas du med poäng som omvandlas till rabatter på välkända varumärken eller schyssta prova-på-erbjudanden. Genom att bjuda in vänner till appen kan du tjäna ytterligare poäng.

MyMowo

Fler än 500 träningspass att välja bland, 5-30 minuter långa och ledda av några av Sveriges bästa instruktörer. Ett perfekt ”gym” att ha med sig på resan eller när det är svårt att ta sig hemifrån. Finns också träningsprogram för olika grupper, t ex skidåkare, ryttare eller för dig som specifikt vill bli starkare, snabbare eller smidigare.

Headspace

En app-klassiker för mer mindfulness i vardagen, guidade meditationer och lugnande andningsövningar. Hjälper dig att hantera stress, slappna av, hitta fokus och förbättra sömnen. Perfekt också med 3-minutersmeditationer som kan göras när som helst under dagen.

LÄS ÄVEN: Stärk din hjärna med yoga: 3 enkla övningar för ett välmående sinne

Streaks

Du kanske har hört talas om run-streak? Utmaningen där du springer en liten sträcka varje dag, för att få in det som en vana i vardagen? Streaks bygger på samma princip, bara det att du kan logga hela 24 olika vanor samtidigt i appen.

Impulse – Hjärnträning

Även knoppen mår bra av regelbunden träning! I den här appen tränar du minne, uppmärksamhet, koncentration, problemlösning och förbättrar din kognitiva förmåga. Du kan även testa din IQ och skapa din egen personliga plan för hjärnträning.

LÄS ÄVEN: Övervinn dina rädslor – lite i taget: Psykologens bästa tips