5 vardagstips för ungdomlig hud

Undvik torrhetsrynkor, plufsighet och onödiga ålderstecken med några enkla livsstilsförändringar. Det är lättare än du tror att få en ungdomlig, fräsch och välmående hy!

5 vardagstips för ungdomlig hud
Huden blir torrare med åren. Drick mycket och använd fuktcrème.

Text Susanne Hovenäs  Foto Getty Images

1. Livsstil

Ingenting slår vila och en hälsosam livsstil. Sömnbrist och många timmar framför datorn, rökning och alkohol orsakar oxidativ stress, så kallade fria radikaler, som skadar huden permanent, både inifrån och ut. Ta hand om dig själv så kommer det definitivt att synas i din hud!

2. Solskydd

Solens UVA- och UVB-strålar får kollagen och elastin att brytas ner så att linjer och rynkor uppträder i förtid och huden tappar konsistens och ton. Använd ett solskydd med SPF runt 30, varje dag året om.

3. Fukt

Se till att du dricker tillräckligt. En uttorkad hud betyder att cellerna inte fungerar ordentligt och huden åldras
snabbare. Använd en fuktgivande dagcrème dagligen.

4. Kost

Sockerrika och feta dieter leder troligen inte till strålande hy. Att istället välja en kost med massor av färsk frukt och grönsaker fullproppade med skyddande antioxidanter innebär att huden får näring inifrån. Superfoods som bär och nötter är särskilt bra.

5. Exfoliera

Att regelbundet peela bort de döda cellerna gör huden mer strålande. Du kan förstås besöka en salong som erbjuder mer djupgående behandlingar, men enkla skrubbar hemma ger också bra resultat.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!