Recept: Andrea K Petersen
Foto: Getty Images
Sommarsallad med melon
2 portioner
500 g melon, gärna blandade sorter
1/3 liten rödlök, skivad
saften från 1 lime
1 dl bladpersilja, hackad
1 dl myntablad, hackade
70 g fetaost, i tärningar
25 g svarta oliver, kärnfria
4 st rädisor, skivade
2 körsbärstomater, halverad
svartpeppar
Gör så här:
1. Lägg rödlöken i limejuice cirka 15 minuter.
2. Blanda resten av ingredienserna i en skål.
3. Fördela rödlöken och häll över den färgade limesaften.
4. Strö över hackad mynta och lite nymalen svartpeppar.
Per portion: 115 kcal, 4 g protein, 5,3 g fett, 12 g kolhydrater, 3 g fibrer
Vitaminer: A, C,
Mineraler: Kalcium, kalium, magnesium