Recept: Magisk melonsorbet

Är du sugen på en svalkande glass i sommarvärmen? Detta sorbetrecept passar perfekt om du är ute efter ett nyttigt och smalt alternativ till vanlig glass.

Recept: Magisk melonsorbet
Garnera din sorbet med limeskivor och myntablad. Eller med dina favoritbär och frukter så får du en härlig vitaminkick!

Text Andrea K Petersen, näringsfysiolog Foto Getty Images

Vattenmelon-sorbet  

2 portioner 

2 dl vatten
500 g vattenmelon
ca 100–125 g sukrin (beroende på hur söt du vill ha den)
saften från 1-2 lime

Gör så här:

1. Blanda sukrin och vatten, koka tills sukrinen löst upp sig.
2. Kyl ner till rumstemperatur.
3. Använd stavmixer och mixa vattenmelon, limesaft och sockervattnet till en jämn massa. Sätt in i frysen. Rör om med en gaffel då och då, för luftigare konsistens.
4. Efter cirka två timmar är den klar att äta. Om du har en glassmaskin kan du använda den för att få en jämnare och mjukare konsistens.

Per portion: 43 kcal, 1 g protein, 10 g kolhydrater, 1 g fibrer
Vitaminer: A, C
Mineraler: Kalcium, kalium, magnesium

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!