Magisk melonsorbet

Är du sugen på en svalkande glass i sommarvärmen? Detta sorbetrecept passar perfekt om du är ute efter ett nyttigt och smalt alternativ till vanlig glass.

Text Andrea K Petersen, näringsfysiolog Foto Getty Images

Vattenmelon-sorbet  

2 portioner 

2 dl vatten
500 g vattenmelon
ca 100–125 g sukrin (beroende på hur söt du vill ha den)
saften från 1-2 lime

Gör så här:

1. Blanda sukrin och vatten, koka tills sukrinen löst upp sig.
2. Kyl ner till rumstemperatur.
3. Använd stavmixer och mixa vattenmelon, limesaft och sockervattnet till en jämn massa. Sätt in i frysen. Rör om med en gaffel då och då, för luftigare konsistens.
4. Efter cirka två timmar är den klar att äta. Om du har en glassmaskin kan du använda den för att få en jämnare och mjukare konsistens.

Per portion: 43 kcal, 1 g protein, 10 g kolhydrater, 1 g fibrer
Vitaminer: A, C
Mineraler: Kalcium, kalium, magnesium

Superenkel kokos- och mangoglass

Basilika- och jordgubbsspritzer