Recept: Läskande lemonad på vattenmelon

Frisk och syrlig lemonad smakar fantastiskt gott en varm sommardag. Denna lemonad har smaksatts med lite grönt te som gör den extra god och nyttig.

Recept: Läskande lemonad på vattenmelon

Recept Andrea K Petersen, näringsfysiolog  Foto Getty Images 

Melon-lemonad

ca 1 ½ liter

½ stor vattenmelon, i bitar
2–3 citroner, skalade och skivade
2 tsk flytande honung
2–3 påsar grönt te (valfritt)
2 ½ dl vatten
Servering:
myntablad
isbitar eller krossad is  

Gör så här:

1. Mixa vattenmelonen med en skvätt vatten till en jämn massa, använd stavmixer.
2. Häll citron, honung och 2 ½ dl vatten i en kastrull. Värm till kokpunkten medan du mosar citronen så mycket som möjligt.
3. Dra av från plattan, lägg i tepåsar (valfritt) och låt blandningen dra i cirka 10 minuter. Smaka av med honung, om du vill ha den sötare.
4. Sila under tiden vattenmelonblandningen i en stor kanna. Gör samma sak med citronblandningen. Rör om och ställ den kallt. Drycken kan förvaras i kylskåp ett par dagar. Häll upp med is, gärna krossad, och garnera med myntablad.

Per deciliter: 19 kcal, 0,3 g protein, 4 g kolhydrater, 0,5 g fibrer
Vitaminer: A, C
Mineraler: Kalcium, kalium, magnesium

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!