Glutenfria pannkakor med havre och durra

Bjud in till en festlig brunch med nyttiga och näringsrika rätter. Durrapannkakorna är både gluten- och mjölkfria. Toppa med blåbär och lönnsirap.

Av: Malin Randeniye & Frida Eriksson

Pannkakor på havre och durra, 2 portioner:

1 1/2 dl glutenfritt ­havremjöl
1 1/2 dl durramjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl sojamjölk eller annan mjölkdryck
2 ägg
1/2 dl olja

Till servering
Blåbär
Lönnsirap

Gör så här:

  1. Blanda alla torra ­ingredienser till pannkakorna i en bunke.
  2. Tillsätt mjölken och ­blanda om till en jämn smet.
  3. Knäck i äggen, tillsätt oljan och blanda om väl.
  4. Stek i en torr stekpanna på medelvärme med cirka 1/4–1/2 dl smet per pannkaka.
  5. Servera med blåbär och sirap.