Potatispizza med getost och dragon

Matig pizza med potatis, fänkål och getost på toppen. Avsluta med färsk dragon för en extra smakdimension.

Recept: Mira Arkin
Foto: Chris Tonnesen

4 portioner

Deg:
3 dl kallt vatten
5 g jäst
1 msk olivolja
10 g salt
400-425 g vetemjöl

Topping:
1 liten fänkål
300 g potatis
200 g halvmjuk getost
salt och svartpeppar
2 msk olivolja
1 näve dragon

Gör så här:

  1. Deg: Lös upp jästen i vatten och tillsätt olivolja och salt. Tillsätt mjöl och knåda degen noggrant i minst 10 minuter. Det är lättast med en köksmaskin, eftersom degen är ganska fuktig.
  2. Häll degen i en behållare med lock och låt den jäsa i kylskåpet i 12-16 timmar.
  3. Ta ut degen ur kylskåpet 2 timmar före användning. Dela degen i 4 bitar och forma till bollar. Låt degbollarna stå och efterjäsa på ett mjölat bord.
  4. Använd sedan händerna för att forma varje boll till pizzabottnar genom att försiktigt trycka ut dem.
  5. Fyllning: Skölj fänkålen och skär i mycket tunna skivor. Skölj potatisarna – skala dem om du vill – och skär i mycket tunna skivor. Fördela fänkål och potatis över pizzabottnarna.
  6. Skär osten i skivor, eller smula den, och strö över. Krydda med salt och peppar och droppa över lite olivolja.
  7. Grädda pizzorna i ugnen vid 250 grader i 10 minuter.
  8. Servera med en nypa dragon.