Recept: Mira Arkin
Foto: Chris Tonnesen
4 portioner
Deg:
3 dl kallt vatten
5 g jäst
1 msk olivolja
10 g salt
400-425 g vetemjöl
Topping:
1 liten fänkål
300 g potatis
200 g halvmjuk getost
salt och svartpeppar
2 msk olivolja
1 näve dragon
Gör så här:
- Deg: Lös upp jästen i vatten och tillsätt olivolja och salt. Tillsätt mjöl och knåda degen noggrant i minst 10 minuter. Det är lättast med en köksmaskin, eftersom degen är ganska fuktig.
- Häll degen i en behållare med lock och låt den jäsa i kylskåpet i 12-16 timmar.
- Ta ut degen ur kylskåpet 2 timmar före användning. Dela degen i 4 bitar och forma till bollar. Låt degbollarna stå och efterjäsa på ett mjölat bord.
- Använd sedan händerna för att forma varje boll till pizzabottnar genom att försiktigt trycka ut dem.
- Fyllning: Skölj fänkålen och skär i mycket tunna skivor. Skölj potatisarna – skala dem om du vill – och skär i mycket tunna skivor. Fördela fänkål och potatis över pizzabottnarna.
- Skär osten i skivor, eller smula den, och strö över. Krydda med salt och peppar och droppa över lite olivolja.
- Grädda pizzorna i ugnen vid 250 grader i 10 minuter.
- Servera med en nypa dragon.