Bananpannkakor med bovete och citron – glutenfritt recept

Starta dagen med en nyttig och god frukost! Bananpannkakorna med bovete är fria från ägg och gluten. Toppa med honung, citron och skivad banan.

Recept och foto: Malin Randeniye & Frida Eriksson

Banan- och bovetepannkakor, 2 portioner

2 dl bovete
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver
2 bananer (gärna krav- och rättvisemärkta)
1 ekologisk citron
1 dl vatten
Kokosolja att steka i

Till servering
Banan
Några droppar citron
Honung

Gör så här:

  1. Blanda bovete, salt och bakpulver. Mosa bananen. Tvätta ­citronen och riv av det yttersta gula skalet på den.
  2. Blanda citronzest och citronjuice med bananmoset och tillsätt vatten. Blanda samman med boveteblandningen.
  3. Hetta upp en stek­panna på medelhög värme med fett i. Stek gyllene små plättar i omgångar.
  4. Skiva ytterligare lite banan och pressa över några droppar citronjuice och ­servera till pannkakorna, ringla över lite honung och ät direkt.