Text: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Svamptoast med sötpotatis, ägg och broccoli
2 portioner
Du behöver:
300 g sötpotatis utan skal
1 krm salt eller soja
½ msk olivolja
2 ägg
250 g sparrisbroccoli
2 portobellosvampar, i skivor
1 vitlöksklyfta, i tunna skivor
Dressing:
2 msk miso, gärna korn
¼ dl limesaft
1 msk finriven ingefära, färsk
1 msk flytande honung
Till servering:
2 skivor grovt bröd, osötat
4-5 sparrisar i tunna skivor
1 msk rostade sesamfrön
Så här gör du vår vegotoast:
- Koka potatisen mjuk. Mosa dem grovt med lite salt eller soja och olivolja.
 - Koka äggen, mjukkokta.
 - Stek sparrisbroccoli och svamp gyllene i olivolja i en stor, varm stekpanna. Tillsätt vitlök de sista minuterna. Salta.
 - Rör ihop en dressing av miso, lime, ingefära och honung.
 - Rosta brödet, ringla över lite olivolja och salt. Lägg på mos av sötpotatis, broccoli, svampar, halva ägg, miso, sesam och riven sparris.
 - Strö över sesam. Servera genast.
 
Näringsvärde:
Per portion: 499 kcal, 21 g protein, 14 g fett, 67 g kolhydrater, 16 g fibrer
Mjölkfri (om brödet är mjölkfritt), antioxidantrik
Vitaminer: A, C, folat, E, niacin, B6, B2, B1, B12
Mineraler: Selen, kalium, zink, fosfor, magnesium, järn
Fler vegorecept från Hälsa:
Bakad potatis med krämig ost- och svampröra
													
                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            









                            
                            
                            