Föryngra huden med hjälp av små förändringar i din vardag: 5 enkla tips

Undvik torrhetsrynkor, plufsighet och onödiga ålderstecken med några enkla livsstilsförändringar. Det är lättare än du tror att få en ungdomlig, fräsch och välmående hy!

Text: Susanne Hovenäs 
Foto: Getty Images

5 enkal råd som håller huden ungdomlig

1. Livsstil

Ingenting slår vila och en hälsosam livsstil. Sömnbrist och många timmar framför datorn, rökning och alkohol orsakar oxidativ stress, så kallade fria radikaler, som skadar huden permanent, både inifrån och ut. Ta hand om dig själv så kommer det definitivt att synas i din hud!

LÄS ÄVEN: Vanliga misstaget i din hudvårdsrutin kan leda till rosacea

2. Solskydd

Solens UVA- och UVB-strålar får kollagen och elastin att brytas ner så att linjer och rynkor uppträder i förtid och huden tappar konsistens och ton. Använd ett solskydd med SPF runt 30, varje dag året om.

3. Fukt

Se till att du dricker tillräckligt. En uttorkad hud betyder att cellerna inte fungerar ordentligt och huden åldras
snabbare. Använd en fuktgivande dagcrème dagligen.

LÄS ÄVEN: Läk kroppen och få finare hud – med hjälp av ansiktszonterapi

4. Kost

Sockerrika och feta dieter leder troligen inte till strålande hy. Att istället välja en kost med massor av färsk frukt och grönsaker fullproppade med skyddande antioxidanter innebär att huden får näring inifrån. Superfoods som bär och nötter är särskilt bra.

5. Exfoliera

Att regelbundet peela bort de döda cellerna gör huden mer strålande. Du kan förstås besöka en salong som erbjuder mer djupgående behandlingar, men enkla skrubbar hemma ger också bra resultat.

LÄS ÄVEN: Ansiktsyoga: Få slätare hy på naturlig väg