Små tomatpajer med spetskål

En härlig paj passar perfekt både till fest och vardag, som utflyktsmat och till fredagsmyset. De här minipajerna är vegetariska med en fyllig smak av lök, tomat och ost. Självklart kan du lika gärna göra en stor paj istället för flera små.

Små tomatpajer med spetskål

Recept Bente Nissen Lundsgaard Foto Betina Hastoft

Små tomatpajer med spetskål

4 portioner

Pajdeg:
100 g smör
175 g vetemjöl
1 dl sesamfrö
¼ tsk salt
1 äggula
1 msk kallt vatten
Fyllning:
5 salladslökar
250 g spetskål, skivad
4 ägg
150 g keso
100 g cheddar, riven
salt och svartpeppar
10 körsbärstomater
1 tsk torkad oregano

Gör så här:
1. Skär smöret i små tärningar. Smula sönder smöret i mjölet och blanda ner sesamfrö och salt tills blandningen liknar riven ost. Samla ihop degen med äggula och vatten. Låt degen vila övertäckt i 30 minuter i kylskåpet. Sätt ugnen på 180°.
2. Fördela degen i 4–6 små pajformar. Förbaka i 10 minuter.
3. Skär löken i tunna skivor. Koka upp och sjud kålen i 2–3 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl.
4. Vispa ägg, keso, ost, salt och peppar. Blanda ner de kokta grönsakerna. Fördela tomaterna i pajformarna. Strö över oregano. Grädda pajerna i ca 30 minuter eller tills de är gyllene.

  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!