Recept och foto: Malin Randeniye
Glutenfritt bröd, 1 limpa
Torra ingredienser:
150 g rismjöl
100 g potatismjöl
100 g kikärtsmjöl
2 msk FiberHusk
2 msk Pofiber
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
Våta ingredienser:
25 g jäst
300 g vatten
2 msk olivolja
2 ägg
1 msk olja till utbakning
Rismjöl att strö över
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke. Vispa ihop alla våta ingredienser i ytterligare en bunke, se till att jästen löser sig.
 - Rör ihop alla ingredienser med en kraftig slev.
 - Olja in bakbord och händer med olja, forma till ett runt bröd.
 - Låt brödet jäsa under plastfilm ca 90 minuter
 - Värm ugnen till 250°.
 - Ta av filmen, strö eventuellt över lite rismjöl, skåra brödet med en vass kniv i ett rutmönster.
 - Sänk ugnsvärmen till 200°, baka brödet i mitten av ugnen ca 50–60 minuter.
 - Låt svalna på galler.
 
Tre välsmakande vegetariska soppor:



													
                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            









                            
                            
                            