Blomkålstacos

Blomkålstacos med spetskål och avokadosallad – sommarmat med mycket smak

Rökt paprika ger blomkålen en läckert kryddig umamismak och gör den perfekt som fyllning i små vegetariska tacos.

Recept: Mira Arkin
Foto: Chris Tonnesen

Tacos med rökig blomkål, spetskål och avokado, 4 portioner:

1 blomkål
2 msk olivolja
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
Salt, svartpeppar
½ spetskål
1 lime
½ gurka
2 avokado
1 dl koriander
1 paket små tortillabröd
200 g lätt creme fraiche
1 chili, hackad

Gör så här:

  1. Dela blomkålen i medelstora buketter och skär även stjälken i grova bitar. Lägg den i en ugnssäker form och vänd runt med olivolja, båda sorters paprika, spiskummin och lite salt och peppar.
  2. Fördela blomkålen så att den ligger i ett lager och stek den i ugnen i 25 minuter på 200°.
  3. Skär spetskålen fint. Skär gurka och avokado i små tärningar och vänd runt med saften av lime och grovt hackad koriander. Smaka av med lite salt.
  4. Hetta upp tortillabröden i en torr panna och håll dem varma under en ren kökshandduk.
  5. Servera de varma tortillorna med spetskål, avokadosallad, stekt blomkål och lätt creme fraiche. Strö över chili och extra koriander.

Per portion: 445 kcal, 12 g protein, 26 g fett, 38 g kolhydrater, 9 g fibrer
Antioxidantrik
Vitaminer: C, folat, B6, E, niacin, B1
Mineraler: Kalium, fosfor, magnesium, zink

Fler smarriga vegorecept:

Matig kålsallad med bakad sötpotatis, svamp och syltad rödlök

Pasta med kryddiga kikärtor och röd paprika

Grön thaicurry: Matig vegogryta med lagom sting

Här hittar du alla våra gröna recept