Recept

I grönsakslandet: Tomat

Tomater är något av det nyttigaste vi kan äta, särskilt om vi äter dem tillagade. Att de dessutom är goda och kalorisnåla gör inte saken sämre.

Odla som på Alströmers tid

Kål, rovor och bovete, det är grödor som nästan glömts bort, men som en gång utgjort basen i det svenska folkhushållet. På Ranbogården i Hälsingland odlar och tillagar man dem som på linvävarnas tid.

Bli en GI-gourmet

Att äta lite mer åt GI-hållet, kolhydrater med lågt glykemiskt index, är hälsosamt har vi lärt oss. Här får du några goda exempel.

Alkoholfria drinkar med drag i

Fräsch i knoppen och kroppen, det är nya trenden. På krogen beställer allt fler alkoholfritt. Bartendern Björn Kjellberg ger sina favoritrecept på goda törstsläckare.

I grönsakslandet: Jordgubbar

Den svenska jordgubbssäsongen är alltid lika efterlängtad. Våra långa, ljusa sommarnätter gör att bären utvecklar extra fin arom och mjuk sötma.

I grönsakslandet: Rabarber

Sommartid är rabarbertid. Njut av en skål rabarberkräm med mjölk, en bit rabarberpaj eller ett glas iskall rabarbersaft. Ska du grilla är det perfekta tillbehöret rabarberchutney.

Välj viktcoachens favoriter!

Hälsas viktcoach Katarina Holm Johansson tipsar om nya hälsosamma vanor som passar perfekt att börja med nu! Här får du några av hennes nyttiga receptfavoriter.

I grönsakslandet: Sparris

En efterlängtad och nyttig primör. Förutom att den har en viss detoxeffekt är den också bra för hjärtat, immunförsvaret och humöret. Vissa påstår också att sparris mildrar baksmälla.

Picknick i det gröna

Vi njuter av sommaren med en korg härlig ”to go”-mat, enkel att duka upp i det gröna.