Så gör du hemmagjord granola – utan socker

Att göra egen granola är både enkelt och roligt. Dessutom får du full koll på ingredienserna och kan anpassa efter smak och tycke. Det här receptet är sockerfritt och får härlig smak och färg tack vare gurkmeja.

Recept och foto: Malin Randeniye

Sockerfri granola med gurkmeja

2 dl havregryn
2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl chiafrön
1 dl kokos
1 msk gurkmeja
1 dl vatten
20 g kokosolja
Ugn: 175°

Så här gör du sockerfri granola:

  1. Mät upp alla ingredienser
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål
  3. Koka upp vatten och olja och slå över granolan
  4. Blanda om och lägg på ett bakplåts­papper. Baka granolan i mitten av ugnen i ca 20 minuter, rör om då och då.
  5. Servera med en god yoghurt och lite färsk frukt.

Fler goda frukostrecept:

Overnight oats med färska bär: Snabb, enkel och mättande frukost

Lyxfrukost: Nyttiga pannkakor med banan och keso

Smoothies för en bra start på dagen: Mättande spenat & hälsoboostande citrus

Här hittar du alla våra recept