Recept och foto: Malin Randeniye
Sockerfri granola med gurkmeja
2 dl havregryn
2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl chiafrön
1 dl kokos
1 msk gurkmeja
1 dl vatten
20 g kokosolja
Ugn: 175°
Så här gör du sockerfri granola:




- Mät upp alla ingredienser
- Blanda alla torra ingredienser i en skål
- Koka upp vatten och olja och slå över granolan
- Blanda om och lägg på ett bakplåtspapper. Baka granolan i mitten av ugnen i ca 20 minuter, rör om då och då.
- Servera med en god yoghurt och lite färsk frukt.
Fler goda frukostrecept:
Overnight oats med färska bär: Snabb, enkel och mättande frukost
Lyxfrukost: Nyttiga pannkakor med banan och keso
Smoothies för en bra start på dagen: Mättande spenat & hälsoboostande citrus
Här hittar du alla våra recept