Recept: Grillad paprika med grönsaksfyllning

Imponera med en läcker och supernyttig grillrätt på trädgårdsfesten. Servera den som tillbehör eller som alternativ till kött. Med den här fyllningen blir rätten oemotståndlig!

Recept: Grillad paprika med grönsaksfyllning

Recept Mia Eckhoff och Irina Smit  Foto Linda Krabberød

Grillad paprika med grönsaksfyllning 

4 personer som tillbehör

1 röd paprika
1 gul paprika
Fyllning:
1 dl bulgur
1⁄2 aubergine
1⁄2 squash
1 rödlök
1 tsk chilipulver
lite salt
1 msk olja till stekning
1 nypa finhackad koriander
1 näve riven parmesan
1 näve rostade mandlar 

Gör så här

1. Dela paprikorna i två halvor och ta ur fröna. Lägg dem på grillen och grilla i ca 30 minuter på medelhög värme tills paprikan är mjuk och söt.
2. Fyllningen: Koka bulgur i ungefär dubbel mängd vatten ca 15 minuter. Skär grönsakerna i småbitar eller tärningar och stek i lite olja på medelhög värme. Smaka av med chilipulver och salt. Blanda bulgur och koriander med grönsakerna.
3. Fyll paprikorna med grönsaksfyllningen och toppa med riven parmesan och mandlar.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!