S-beauty är nya hudvårdstrenden

Less is more är tillbaka! Nu går vi från en 10-stegs hudvårdsrutin med koreanska" K-beauty", till S-beauty där en hälsosam helhetssyn på skönhet råder. Och få men effektiva produkter dominerar i badrumsskåpet.

Vinterns skönhetssnackis stavas Scandinavian beauty, Scandi-beauty eller kort och gott S-beauty.

Det är framför allt minimalismen som kännetecknar den hudvård och de skönhetsrutiner vi använder oss av här i norr som har nått långt utanför landsgränserna. Medan maximalism och en 10-stegs hudvårdsrutin har dominerat under de senaste åren tack vare K-beauty, gör skandinaver saker annorlunda. Det är faktiskt sällsynt att någon här använder mer än tre, kanske fyra, produkter på ansiktet under en dag. 

S-beauty har en helhetssyn på skönhet, och det handlar om att hitta balans i alla viktiga aspekter av hälsan: vad man ska äta, hur man tränar, vad man ska applicera på huden och håret. Likaväl som det handlar om ett hållbarhetstänk med lokal produktion och få rena,  ingredienser, speglar också den stilrena designen att ”less is more”. Och istället för att låta en massa burkar trängas i badrumsskåpet står det få, men effektiva, produkter med helst flera funktioner, på hyllan.

 

Emma Wiklund: "Åldersnoja gör ingen snygg!"

Hemligheten bakom koreanska skönhetstrenden

Fast och slät hy med gua sha!