Rosa sommarsmoothie med jordgubb, melon och banan: Ta vara på frukten

Passa på att njuta av sommarens färska frukter och bär! Smoothies är ett perfekt sätt att ta vara på nyttigheterna. Du kan byta ut bären i detta recept mot andra bär eller använda en annan sorts melon, beroende på vad du har i kylskåpet.

Recept Lone Kjær
Foto Columbus Leth

Krämig smoothie med jordgubb och melon

4 glas

½ galiamelon
200 g jordgubbar
2 bananer (gärna frysta)
2 dl naturell yoghurt
1 dl lättmjölk

Gör så här:

1. Skär melonen i tärningar. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär bananerna i skivor.
2. Blanda melon, jordgubbar, banan, yoghurt och mjölk i en blender, kör tills konsistensen är tjockflytande.
3. Servera genast.

Tips!

Har du bananer som har blivit bruna? Skala, skär i bitar och frys in. Det är perfekt att använda till smoothies. 

Per portion: 150 kcal • 4 g protein • 2 g fett • 28 g kolhydrater • 3 g fibrer
Glutenfri, rik på antioxidanter
Vitaminer: C, folat, B6, B1
Mineraler: kalium, zink, kalcium, fosfor

Fler recept du kanske gillar:

Läskande mangoslush med passionsfrukt

Svalkande lemonad på vattenmelon

3 läckra smoothies att starta dagen med

Upptäck alla vegorecept från Hälsa här