Av: Henriette Brun
Foto: Christian Brun
Kikärtsburgare 6 st
1 röd lök
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 stor näve koriander
2 förp kikärter (cirka 500 g)
1 msk kummin
1 msk oregano
½ tsk salt
½ tsk peppar
3 dl finkrossade nachochips
Chipotle-aioli
150 g cashewnötter
1 chipotlechili i Adobe-sås (finns bl.a. på mat.se)
+ 1 msk av Adobe-såsen
juicen från 1 citron
1 tsk torkad oregano
vatten
Gör så här:
- Stek hackad rödlök, paprika och vitlök i olivolja i cirka 10 minuter.
- Kör grönsaksröran i en mixer tillsammans med koriander, kikärter och kryddor.
- Lägg röran i en skål och blanda i finkrossade nachochips. Forma 6 burgare och stek i olja tills de har en krispig skorpa och är genomstekta.
- Chipotle aioli: Lägg alla ingredienser i en mixer. Fyll på med vatten så det täcker nötterna. Mixa på hög hastighet tills den har konsistensen av aioli.
- Servera burgarna med aiolin, krispiga grönsaker och en god sallad vid sidan om.