Av: Cecilia Davidsson
Foto: Eva Hildén
Nyttig rödbetssallad, 8 portioner
1 burk kronärtskocksbottnar
2 msk olivolja
2 msk tamari
500 g rödbetor
100 g soltorkade tomater
1 kruka dill
1 dl hasselnötter
1 msk smör, alternativt veganskt smör
1 msk balsamvinäger
1 rödlök
1 dl mjölksyrad rödkål
Salt och peppar
Till servering
100 g fårost (veganskt alternativ finns)
2 msk tahini
2 dl yoghurt 10% (veganskt alternativ finns)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär kronärtskocksbottnarna i ½ cm stora skivor. Lägg på en plåt och vänd runt i olivolja och tamari.
- Rosta i ca 30 minuter.
- Koka rödbetorna med skal i ca 40 minuter (storleken avgör såklart).
- Skala rödbetorna och skär dem i mindre bitar.
- Stek hasselnötterna i smör, tills gyllene.
- Strimla soltorkade tomater, hacka dillen och finhacka rödlöken.
- Blanda samtliga ingredienser och servera på ett stort fat.
- Smula fårosten och blanda med tahini och yoghurt. Fördela röran över salladen och toppa med dillkvistar.
SE ÄVEN: Gör egen mjölksyrad rödkål: Enkel beskrivning