Av: Cecilia Davidsson
Foto: Eva Hildén
Kålrabbi med färskost och fikon, 12 portioner
3 st kålrabbi
2 msk ljus tahini
2 msk vatten
2 fikon
½ dl färskost
Till servering:
Rostade sesamfrön
Rosésallad
Så här gör du kålrabbi med färskosttopping
- Skala kålrabbi med en kniv.
- Skär en halv centimeter tjocka skivor av varje kålrabbi.
- Stansa ut blommor av kålrabbin med en pepparkaksform. Det som blir över använder du till en sallad eller i en soppa vid ett senare tillfälle.
- Vispa samman tahini med vatten så att den blir lite rinnig.
- Halvera och skär fikonet i skivor.
- Montera tilltugget genom att först bre på rikligt med färskost, toppa med fikon och ringla över tahini samt strössla med sesamfrön. Gott och enkelt!
Näringsberäkning
Per portion: 36 kcal, 1 g protein, 2 g fett, 3 g kolhydrater, 1 g fibrer
Glutenfri
Vitaminer: C, B6, niacin, folat, B1, E
Mineraler: Kalium, magnesium, fosfor, kalcium, zink, järn