Den krispiga kålrabbin är rik på vitamin C och smaken är mild, perfekt att använda som tilltugg! Här stansar vi ut kålrabbin med pepparkaksform och toppar med färskost och fikon. Det är ett enkelt tilltugg att göra, men resultatet blir vackert!
Av: Cecilia Davidsson
Foto: Eva Hildén
Kålrabbi med färskost och fikon, 12 portioner
3 st kålrabbi
2 msk ljus tahini
2 msk vatten
2 fikon
½ dl färskost
Till servering:
Rostade sesamfrön
Rosésallad
Så här gör du kålrabbi med färskosttopping
- Skala kålrabbi med en kniv.
- Skär en halv centimeter tjocka skivor av varje kålrabbi.
- Stansa ut blommor av kålrabbin med en pepparkaksform. Det som blir över använder du till en sallad eller i en soppa vid ett senare tillfälle.
- Vispa samman tahini med vatten så att den blir lite rinnig.
- Halvera och skär fikonet i skivor.
- Montera tilltugget genom att först bre på rikligt med färskost, toppa med fikon och ringla över tahini samt strössla med sesamfrön. Gott och enkelt!
Näringsberäkning
Per portion: 36 kcal, 1 g protein, 2 g fett, 3 g kolhydrater, 1 g fibrer
Glutenfri
Vitaminer: C, B6, niacin, folat, B1, E
Mineraler: Kalium, magnesium, fosfor, kalcium, zink, järn
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-
Fyllda auberginerullar med fetaostkräm, valnötter och granatäpple
-
Till det vegetariska glöggminglet: Kex med saffranssmakande pumparöra
-
Baka gott bröd till höstens soppmiddagar – glutenfritt recept
-
Tabbouleh med dinkel – smakrik sallad med nordisk twist
-
Jordnötsrutor med choklad – enkelt raw food-godis
-
Veganska sommarrullar med tofu och krispiga grönsaker