Kålrabbi med färskost och fikontopping: Vinterns vackraste tilltugg

Den krispiga kålrabbin är rik på vitamin C och smaken är mild, perfekt att använda som tilltugg! Här stansar vi ut kålrabbin med pepparkaksform och toppar med färskost och fikon. Det är ett enkelt tilltugg att göra, men resultatet blir vackert!

Av: Cecilia Davidsson
Foto: Eva Hildén

Kålrabbi med färskost och fikon, 12 portioner

3 st kålrabbi
2 msk ljus tahini
2 msk vatten
2 fikon
½ dl färskost

Till servering:
Rostade sesamfrön
Rosésallad

Så här gör du kålrabbi med färskosttopping

  1. Skala kålrabbi med en kniv.
  2. Skär en halv centimeter tjocka skivor av varje kålrabbi.
  3. Stansa ut blommor av kålrabbin med en pepparkaksform. Det som blir över använder du till en sallad eller i en soppa vid ett senare tillfälle.
  4. Vispa samman tahini med vatten så att den blir lite rinnig.
  5. Halvera och skär fikonet i skivor.
  6. Montera tilltugget genom att först bre på rikligt med färskost, toppa med fikon och ringla över tahini samt strössla med sesamfrön. Gott och enkelt!

Näringsberäkning

Per portion: 36 kcal, 1 g protein, 2 g fett, 3 g kolhydrater, 1 g fibrer
Glutenfri
Vitaminer: C, B6, niacin, folat, B1, E
Mineraler: Kalium, magnesium, fosfor, kalcium, zink, järn