Den krispiga kålrabbin är rik på vitamin C och smaken är mild, perfekt att använda som tilltugg! Här stansar vi ut kålrabbin med pepparkaksform och toppar med färskost och fikon. Det är ett enkelt tilltugg att göra, men resultatet blir vackert!
Av: Cecilia Davidsson
Foto: Eva Hildén
Kålrabbi med färskost och fikon, 12 portioner
3 st kålrabbi
2 msk ljus tahini
2 msk vatten
2 fikon
½ dl färskost
Till servering:
Rostade sesamfrön
Rosésallad
Så här gör du kålrabbi med färskosttopping
- Skala kålrabbi med en kniv.
- Skär en halv centimeter tjocka skivor av varje kålrabbi.
- Stansa ut blommor av kålrabbin med en pepparkaksform. Det som blir över använder du till en sallad eller i en soppa vid ett senare tillfälle.
- Vispa samman tahini med vatten så att den blir lite rinnig.
- Halvera och skär fikonet i skivor.
- Montera tilltugget genom att först bre på rikligt med färskost, toppa med fikon och ringla över tahini samt strössla med sesamfrön. Gott och enkelt!
Näringsberäkning
Per portion: 36 kcal, 1 g protein, 2 g fett, 3 g kolhydrater, 1 g fibrer
Glutenfri
Vitaminer: C, B6, niacin, folat, B1, E
Mineraler: Kalium, magnesium, fosfor, kalcium, zink, järn
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-
Picklad svamp med smak av lime och peppar
-
3 recept med maskrosor: ”Ogräset” är nyttigare än du tror
-
Nyttig bovetegröt med äpple, valnötter och mandelmjölk
-
Rosa smoothiebowl med färska bär och hemgjord granola
-
Overnight oats med frukt och färska bär – busenkel frukost som smakar efterrätt
-
Krämig svampsoppa med balsamico och timjankrutonger