Lyxiga kakaovåfflor med dulce de leche och björnbär

Lyxiga våfflor med god chokladsmak blir gott till helgens frukost eller som eftermiddagsfika. Toppa våfflorna med dulce de leche, björnbär och kakaonibs.

Recept och foto: Malin Randeniye

Kakaovåfflor, ca 5-6 stycken

75 g (1 1/2 dl) bovetemjöl
100 g (1 1/2 dl) potatismjöl
1 msk kakao
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
50 g smält smör
1 msk flytande honung

Till servering:
Dulce de leche
Björnbär
Kakaonibs

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna något.
  2. Blanda alla torra ingredienser väl i en separat bunke. Tillsätt alla våta ingredienser och blanda om till en jämn smet.
  3. Hetta upp ett våffeljärn, ta i lite matfett i pannan innan första våfflan men sedan behövs inget mer fett.
  4. Grädda våfflorna gyllene, när ångan från våffeljärnet avtar något brukar våfflorna vara klara.
  5. Servera med en generös klick dulce de leche, några björnbär och lite kakaonibs.