Kalorisnåla glasspinnar med somriga smaker: Kokos+ananas och granatäpple

Sommar, sol och värme innebär att suget efter glass stiger. Och det behöver inte vara onyttigt! Här är två hemmagjorda glasspinnar som båda är fullproppade av nyttigheter, har lågt kaloriinnehåll och mindre socker. Väljer du kokos- och ananasglassen eller den med granatäpple?

Text: Vibeke Lehn
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Kokos- och ananasglass med mynta

4 stycken

1,25 dl kokosmjölk, 12-14%

1 msk socker

1,5 dl ananasjuice

1 skiva ananas (55 g)

1 msk färska myntablad

Gör såhär:

  1. Rör kokosmjölken med sockret och fördela det i fyra glassformar och lägg de i frysen i cirka 30 minuter.
  2. Blanda juicen med hackad ananas och mynta.
  3. Ta ut glassen, fyll på med juiceblandningen, lägg i pinnar och lägg i frysen i 3-4 timmar.

Näringsvärde per portion: 102 kcal, 47% fett, 5% protein, 48% kolhydrater.

Glass med yoghurt och granatäpple

4 stycken

2,5 dl granatäppeljuice

2 msk granatäpplekärnor

½ dl grekisk yoghurt, 10 %

Gör såhär:

  1. Fyll varje glassform ¾ med granatäppeljuice och kärnor. Toppa med yoghurt, ca 2 tsk per form.
  2. Rör runt med en kniv så att det skapas ett mönster.
  3.  Sätt i pinnar och sätt i frysen i cirka 8 timmar.

Näringsvärde per portion: 53 kcal, 21% fett, 8% protein, 71% kolhydrater.