Suktar du efter en svalkande glass men vill samtidigt hålla vikten och minska ditt sockerintag? Här är två nyttigare alternativ som båda är fullproppade av nyttigheter, har lågt kaloriinnehåll och mindre socker.
Text: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
Kokos- och ananasglass med mynta
4 stycken,
1,25 dl kokosmjölk, 12-14%
1 msk socker
1,5 dl ananasjuice
1 skiva ananas (55 g)
1 msk färska myntablad
Gör såhär:
- Rör kokosmjölken med sockret och fördela det i fyra glassformar och lägg de i frysen i cirka 30 minuter.
- Blanda juicen med hackad ananas och mynta.
- Ta ut glassen, fyll på med juiceblandningen, lägg i pinnar och lägg i frysen i 3-4 timmar.
Näringsvärde per portion: 102 kcal, 47% fett, 5% protein, 48% kolhydrater.
Glass med yoghurt och granatäpple
4 stycken,
2,5 dl granatäppeljuice
2 msk granatäpplekärnor
½ dl grekisk yoghurt, 10 %
Gör såhär:
- Fyll varje glassform ¾ med granatäppeljuice och kärnor. Toppa med yoghurt, ca 2 tsk per form.
- Rör runt med en kniv så att det skapas ett mönster.
- Sätt i pinnar och sätt i frysen i cirka 8 timmar.
Näringsvärde per portion: 53 kcal, 21% fett, 8% protein, 71% kolhydrater.