Text: Vibeke Lehn
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Kokos- och ananasglass med mynta
4 stycken
1,25 dl kokosmjölk, 12-14%
1 msk socker
1,5 dl ananasjuice
1 skiva ananas (55 g)
1 msk färska myntablad
Gör såhär:
- Rör kokosmjölken med sockret och fördela det i fyra glassformar och lägg de i frysen i cirka 30 minuter.
- Blanda juicen med hackad ananas och mynta.
- Ta ut glassen, fyll på med juiceblandningen, lägg i pinnar och lägg i frysen i 3-4 timmar.
Näringsvärde per portion: 102 kcal, 47% fett, 5% protein, 48% kolhydrater.
Glass med yoghurt och granatäpple
4 stycken
2,5 dl granatäppeljuice
2 msk granatäpplekärnor
½ dl grekisk yoghurt, 10 %
Gör såhär:
- Fyll varje glassform ¾ med granatäppeljuice och kärnor. Toppa med yoghurt, ca 2 tsk per form.
- Rör runt med en kniv så att det skapas ett mönster.
- Sätt i pinnar och sätt i frysen i cirka 8 timmar.
Näringsvärde per portion: 53 kcal, 21% fett, 8% protein, 71% kolhydrater.